Wie is

Wie is Roel Thomas

Al vanaf zeer jonge leeftijd, was Roel Thomas op en rond het podium te vinden. Als 8-jarig jongetje deed hij een playbackact van Elvis Presley en Shakin’ Stevens. Op de middelbare school zat hij in het schoolbandje als zanger-gitarist en na het vervullen van zijn dienstplicht is hij zich gaan toeleggen op het beoefenen van het vak als muzikant. Als jonge student is Roel Thomas al snel professioneel les gaan volgen in zang & gitaar. Na 5 jaar ploeteren met toonladders en zangtechnieken was hij klaar voor het grote avontuur. Na wat audities bij diverse bands en gelegenheden kwam de eerste semiprofessionele aanbieding. Inmiddels heeft Roel Thomas de nodige ervaring opgedaan, om voor diverse soorten van podia en publiek te kunnen performen en presteren. Dit in samenwerking met andere muzikanten en als solo artiest. Op dit moment is Roel Thomas veel aan het werk in studio’s als zanger/gitarist. En als componist/schrijver/producer schrijft hij geregeld liedjes voor diverse artiesten en gezelschappen. Door de jarenlange ervaring in gerenommeerde bands als Satisfy, The Blackbirds, No Limit, You & Me en Sound Division maakt deze zanger een echte allrounder.

Na wat audities bij diverse bands,

kwam Roel terecht bij de eerste semi professionele Showband ‘The Blackbirds’ uit Gorichem NB. Hier heeft hij een jaartje als zanger-gitarist mogen proeven van het optreden in een band. Door een wisseling bij de bekende band Satisfy (bekend van de Soundmixshow van Hennie Huisman). Daar vertolkten zij het nummer van Billy Joel – For the Longest time. Doordat Satisfy nu zonder zanger zat, was de stap om Roel te benaderen zo gemaakt. In 1995 start Roel Thomas bij de topband ”Satisfy” als zanger-gitarist. Na een periode van 2 jaar krijgt Roel het aanbod om samen met de manager van “Satisfy” een eigen band te beginnen genaamd “Sound Division”. Bekende namen en muzikanten zijn het toekomstige beeld van de band. Roel Thomas werkt hier tot 2000. Na een pauze van 2 jaar komt Roel Thomas terug bij Sound Division. Hij krijgt in 2008 een kans om bij de band “You & Me” te gaan werken. Helaas duurt dit avontuur maar een aantal maanden.

Dit is het moment waarop Roel Thomas begint als solo artiest. Inmiddels heeft Roel Thomas de nodige ervaring opgedaan om van een feest een spetterend evenement te maken.

Op dit

Op ditmoment

Op dit moment werkt Roel Thomas veel in de studio als schrijver en producer. Ook is Roel Thomas nog altijd op de podia van Nederland, België en Duitsland te vinden. Zijn ervaringen als artiest & entertainer zijn opgebouwd in Casino’s, Vakantieparken, Personeelsfeesten & Diner Dansants. Roel Thomas is daarom inzetbaar op ieder feest. Een zeer uitgebreid repertoire is een belangrijk ingrediënt voor een fantastische muzikale ervaring. Zanger-gitarist Roel Thomas combineert kwaliteit met klasse. Een prettig geschoolde stem in combinatie met uitstekend gitaarspel zorgen ervoor dat het muzikale niveau zeer hoog is. Roel Thomas beschikt over een breed allround repertoire geschikt voor presentaties, bedrijfsfeesten & bruiloften. Roel Thomas is te boeken voor 1 set van 45 min of avondvullend 4 x 45 minuten. Deze ras entertainer brengt je terug in de sferen van grote artiesten als The platters, Engelbert Humperdinck, Tom Jones, Frank Sinatra. Moderne zangers zoals Michael Bublè en Robbie Williams komen ook aan bod. Soul, Disco, Country, Pop, Nederlandstalig en Gitaarrock zijn een aantal facetten waar deze allrounder een ster in is. Nummers van The Dire Straits, Gary Moore, Bon Jovi zijn hem op het lijf geschreven.

nl_NLDutch
nl_NLDutch